Gezondheidscentrum Baarle

Huid- en oedeemtherapie

In de praktijk Dermatio adviseren wij u op een persoonlijke, zorgvuldige en professionele wijze in de behandeling van een huid – of oedeemaandoening en de verzorging van de aangedane huid. In overleg met u en uw arts zal naar een passende behandeling worden gezocht.

We hebben veel ervaring binnen de oedeemtherapie. U kunt bij ons terecht voor; oedeemtherapie, compressietherapie, wondzorg, littekenbehandeling, aanmeten therapeutisch elastische kousen, aanmeten drukkleding (bij oedeem) en huidadviezen bij verschillende huidaandoeningen.

Om oedeem te verminderen en het lichaam te helpen bij de juiste afvoer van het overtollige vocht zijn verschillende behandelmethoden geschikt en passen we vaak meerdere methoden toe. Tezamen vormen ze de integrale oedeemtherapie (manuele lymfdrainage, oedeem- en fibrosegrepen, ambulante compressietherapie, lymftaping, lymfapress, therapeutisch elastische kous, aanmeten drukkleding en de juiste voorlichting en advies).

Als huid- en oedeemtherapeut stellen wij hoge eisen aan kwaliteit. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van huidtherapeuten (NVH), staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en Big wet geregistreerd. Tevens volgens we de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

Dermatio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, ze vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk. Dit is afhankelijk van de aandoening en pakketvoorwaarden.