Gezondheidscentrum Baarle

Ergotherapie

lisanne

Ergotherapie Baarle is een eerstelijns ergotherapiepraktijk die mensen behandelt, adviseert en begeleidt bij het zelfstandig uivoeren van dagelijkse activiteiten. Het gaat hierbij niet zozeer om de ziekte, maar om de praktische gevolgen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Ergotherapie is bedoeld voor iedereen van jong tot oud die door een lichamelijke of geestelijke beperking moeite heeft met het uitvoeren van alledaagse handelingen. Bij dagelijkse handelingen kunt u denken aan het opstaan, wassen en aankleden, huishoudelijke taken, hanteren van en kopje, bestek of pen, verplaatsen buitenshuis, koken en boodschappen doen. Ook hobby’s en het verdelen van de energie over de dag of week kunnen aandachtsgebieden zijn.

Ergotherapie Baarle is op woensdag ochtend gehuisvest in Gezondheidscentrum Baarle. Ergotherapie Baarle behandelt mensen om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in hun eigen omgeving. Dit kan thuis zijn, op het werk, op school of elders. Daarom behandelen wij voornamelijk op locatie in plaats van in de praktijk.

Met een verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u bij Ergotherapie Baarle terecht. U kunt zelf telefonisch of via e-mail een afspraak maken. Vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekeraar heeft u recht op tien uur ergotherapie per jaar.

Kijk voor meer informatie over Ergotherapie Baarle op de website.